مقالات علمی یکی از ابزارهای ثبت دستاوردهای علمی پژوهشگران در زمینه های مختلف علمی می باشند که امکان به اشتراک گذاری پژوهش های خود و استفاده از محتوای علمی دیگران را برایشان فرآهم می آورد و از این طریق پژوهشگران در نقاط مختلف جهان می توانند به پژوهش های جدید در حوزه موضوعی خود دسترسی داشته وزمینه رشد و پیشرفت علوم را فرآهم سازند. در این میان نشریات علمی را می توان به عنوان یکی از مهمترین مصادیق ارتباطات علمی دانست که امکان گسترش فضاهای علمی ملی و منطقه ای را به فضاهای بین المللی و دانش جهانی فرآهم ساخته و موجبات دسترسی به دستاوردهای نوین پژوهشی را تسهیل میسازند.
بر این اساس اصلیترین زیرساخت تبدیل این رسانه های سنتی ارتباط علمی و ابزار ارتباطات جهانی، توجه به معیارها و مصادیق فنی، حقوقی، محتوایی و ادبی، نمایهسازی و چکیده نویسی لازم برای ایجاد تحول در ارائه خدمات آنها میباشد.
بررسی های به عمل آمده نشان از آن دارد که علیرغم انتشار محتوای علمی ارزشمند توسط جامعه علمی کشور متاسفانه نشریات علمی داخلی به دلیل ضعف در رعایت استانداردهای پایگاههای نمایه کننده خارجی و همچنین عدم استفاده صحیح از فناوری اطلاعات و ارتباطات و ناآگاهی مولفان وپژوهشگران با شیوه های صحیح نگارش، مقالات از جهانی شدن و انتشار در پایگاههای معتبر بین المللی باز می مانند.
در این راستا تیم فکریده شرکتی توانمند و متخصص در حوزه خدمات راهاندازی، پشتیبانی از انتشار وارتقاء نشریات علمی است که به دنبال ارائه خدمات نوین اطلاعاتی، فنی، محتوایی، ادبی، نمایهسازی و چکیده نویسی به دانشگاهها، نشریات علمی و پژوهشگران در راستای ایجاد تحول و ارزش افزوده در خدمات آموزشی و پژوهشی و افزایش اثربخشی و بهرهوری پژوهشی در آنها میباشد.
مهمترین خدمات قابل ارائه در حوزه راهاندازی، مدیریت وپشتیبانی از انتشار و ارتقاء کیفی نشریات علمی به شرح زیر می باشد.
- مدیریت سامانه نشریات شامل: مدیریت ارتباط با نویسندگان، داوران و گروه ویراستاران و پیگیری مقالات جهت انتشار به موقع نشریات(مدیریت سامانه شامل تمامی موارد مرتبط با سامانه نشریه از جمله مدیریت مالی، انسانی ، بررسی مقالات ارسالی از نظر مرتبط بودن موضوع مقاله با اسکوپ نشریه و نیز اصالت موضوع، بررسی میزان تشابه، ارسال به داوران متخصص و پیگیری مقالات، ارسال نظرات داوران به نویسندگان تا مرحله نهایی پذیرش یا رد مقاله و انتشار مقالات را در بر میگیرد).
- مدیریت فنی نشریات جهت نشر مقالات بدون خطا و با بهترین کیفیت(مدیریت فنی نشریه تمامی فعالیت های مرتبط با پردازش مقالات از جمله صفحه آرایی، ویراستاری، اصلاح منابع درج شده در مقالات بر اساس استاندارد های بین المللی و انتشار را در بر میگیرد).
- فعالسازی DOI، اخذ ISSN و EISSN: در این بخش کلیه مراحل اداری جهت اخذ شاپا(شماره استاندارد بین المللی پیایندها) برای نشریات چاپی و الکترونیکی انجام میگردد.
- خدمات راهاندازی نشریه جدید: در این بخش کلیه فعالیتهای مرتبط با تاسیس نشریه از جمله اخذ مجوز ، اخذ ISSN، طراحی لوگو و جلد نشریه ، سربرگ و فرم تعهد نویسندگان، راهاندازی سامانه نشریه ، انتخاب عنوان مناسب برای نشریه و تعیین اهداف و چشم اندازهای نشریه انجام میگردد.
- ساخت HTML مقالات و دسترس سازی آن در وبسایت نشریه
- مشابهت یابی و بررسی سرقت ادبی
- ارتقاء رتبه نشریات در سامانه ارزیابی کمسیون نشریات علمی کشور: مهمترین شاخصها در ارتقاء رتبه نشریات در سامانه ارزیابی کمسیون نشریات علمی ارتقای کیفی نشریات علمی، استانداردسازی نشریات علمی داخلی، حضور نشریات علمی داخلی به زبان فارسی و زبانهای بینالمللی در نمایههای بینالمللی، افزایش نقش نشریات در ارتقای بهرهوری و کاربردی شدن دستاوردهای پژوهشی کشور میباشد.
- جستجو و دعوت از افراد سرشناس ملی وبین المللی جهت عضویت در هیات تحریریه نشریه و مکاتبه با داوران خارجی